Hoe relaxed ben je?

Posted: november 19, 2016 By: Comment: 0
Stress,

We hebben er alleemaal wel eens mee te maken in ons dagelijks leven.cats-528891__480

Spanning in je lichaam, je hoofd die overuren draait, hoofdpijn, gespannen nek, onrustige darmen, vage pijntjes in je lichaam.

Wist je dat stress zich opslaat in je spieren en bindweefsel? Ook als je weer in rustiger vaarwater bent gekomen kan de stress naweeën hebben waardoor je het niet lukt te ontspannen. Door deze spanningen in het lichaam vermindert je weerstand en kunnen zich allerlei klachten ontwikkelen. Tijd voor ontspanning dus, tijd voor een massage.

Een aanraking alleen al

helpt je om te ontspannen en rust te creëren in je geest. Een massage gaat zelf nog dieper, de huid, spieren en bindweefsel worden weer los gemaakt zodat de je de opgeslagen spanning weer los komen. Een massage kan echt voelen als een minivakantie waarbij je helemaal los kan laten en op kan laden. Je lichaam voelt weer ontspannen en soepel aan.

Maar wist je dat een massage ook zijn werking heeft op je geest?

Door de spanning los te laten in het lichaam ontstaat er ook rust in je geest. Je komt in een heerlijke diepe ontspanning waarin je zenuwstel even helemaal tot rust komt. Met een ontspannen lichaam en geest ervaar je minder snel stress en spanningen. Het is gemakkelijker om je gedachten rustig te houden en meer helder en gefocust te reageren zonder te stress te ervaren.

Een ontspannen lichaam en een ontspannen geest zorgen er dus voor dat je meer in contact bent met de signalen die je lichaam geeft. Hierdoor herken je eerder wanneer je je grens bereikt en je hier op in kan spelen in je dagelijks leven zodat je weer een moment van ontspanning in kan bouwen en weer vanuit de ontspanning verder kan gaan.

Hoe meer ontspannen je bent hoe meer je los kunt laten hoe minder snel je stress gaat ervaren in je dagelijks leven.

Een massage is dus niet alleen heerlijk ontspannend maar helpt je ook preventief om stress en spanningen te voorkomen.

Voor iedereen is er wel een massage vorm te vinden die bij je past.

Wij bieden verschillende massage stijlen zoals hot stone massage, ontspanningsmassage, deep tissue massage, sport massage en thaise yoga massage. In onze blogs en op de web-site vind je meer informatie over onze vormen van massage.

AUTHOR

wouter

All stories by: wouter