15 reasons to get a massage

SAWADEE 

Massage can be a powerful tool to help you take charge of your health and well-being. See if it’s right for you

If you’ve never tried massage, learn about its possible health benefits.

 1. stress relieve
 2. manage low back pain
 3. promote relaxation
 4. increase range of motion
 5. decrease migraine frequency
 6. relieve tension headaches
 7. boosts immunity
 8. helps to lower blood pressure
 9. sleep deeper and better
 10. reduce muscle tension
 11. decreases pain from rheumatoid arthritis
 12. relieves chronic neck pain
 13. helps reduce anxiety
 14. prevent or treat injuries
 15. Beyond the benefits for specific conditions or diseases, some people enjoy massage because it often produces feelings of caring, comfort and connection.
Posted: juni 25, 2017 By: Comment: 0

15 tips om in 60 seconden gezonder te worden

 

Wat als we u zouden vertellen dat het maar 60 seconden duurt om gezonder te worden?

Je hebt maar 1 minuut nodig! Iedereen heeft een druk schema, maar het zijn juist de kleine dingen die je helpen gezond te blijven.

Neem even een kijkje naar deze 15 simpele acties, die snel je gezondheid verbeteren.

 

flower-233838__340

 

1 Rek en strek: Een snelle stretch tussendoor, verlicht spanning in de spieren. Probeer het eens uit als je de volgende keer  in de rij staat of achter de computer zit,

2 Neem een gezonde snack mee: In plaats van een suikerrijke snack te kopen als de honger toeslaat, neem een gezonde snack zoals een appel of noten mee voordat je deur uitgaat.Als het hongergevoel.

3 Neem de trap: In plaats van te wachten op de lift of de roltrap te nemen, kies voor de trap om wat extra calorien te verbranden.

4 Neem een internet pauze: Geef je ogen en geest een paar minuten rust door even niet met je telefoon of PC bezig te zijn.

5 Voeg citroen toe aan je water: Maak je glas water gezonder, door ere en schijfje citroen aan toe te voegen, een natuurlijke superfood. In een van de volgende blogs zullen we verder ingaan op de gezondheids voordelen van citroenwater.

6 Neem 3 diepe ademhalingen: Klaar voor de start, adem! Voelt dat al beter?

7 Bel een vriend: natuurlijk zijn whats apps en smsen leuk, maar er gaat niets boven een geode vriend bellen om te ontstressen.

Ga naar buiten: Als je een tijdje binnen hebt gezeten, is het heerlijk om even naar buiten te gaan en te resetten.

Maak een ‘dankbaarheids lijst’: Neem een minuut om alles op te schijven waar je op dat moment dankbaar voor bent.

10 Neem je vitamines in: Voor het geval je het bent vergeten, pa keen glas water en neem je dagelijkse vitamines in (wel biologische vitamines natuurlijk)

11 Ruim je kamer op: Soms is je kamer opruimen alles wat je nodig hebt om te voorkomen dat je afgeleid wordt en om je productiviteit te verhogen.

12 Speel je favoriete muziek: Goede muziek werkt motiverend. Zet de muziek aan en ga verder met waar je mee bezig was.

images-17

13 Maak en to do lijst met zaken die je op korte termijn wilt hebben gedaan: Zet de toon voor de hele week met een korte lijst om je gefocust te houden en om afleiding te voorkomen.

14 Zeg een positieve affirmatie: In plaats van focussen op het negatieve, focus op iets positiefs. Maak jezelf een compliment.

15 Lach!

Heeft u meer tips om in 60 seconden gezonder te worden? Reageer dan op dit bericht en deel uw tip!

 

Posted: mei 10, 2017 By: Comment: 0

De gewoontes van gelukkige mensen

Gelukkig zijn is niet alleen maar een stemming, het is een gemoedstoestand die onze kijk op het leven bepaalt en een bewezen positief effect heeft op onze geestelijke en lichamelijk gezondheid. marguerite-74886__340

We kunnen natuurlijk achterover leunen en wachten tot het geluk onze kant op komt, maar het leven is zelden zo eenvoudig. We moeten er proactief naar op zoek gaan.

Het is belangrijk om in te zien dat het niet een ‘heilige zoektocht’ is of datu uw leven drastisch moet veranderen. ’s Ochtends wakker worden en zeggen, “vanaf vandaag ben ik een ander mens”, werkt niet; u stelt uzelf dan alleen een onrealistisch doel en het resultaat is dus altijd teleurstellend.

Wat we wel kunnen doen is de essentie van geluk te onderzoeken door te kijken naar de gewoontes van gelukkige mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die zichzelf omschrijven als gelukkig, gewoontes hebben die bevorderlijk zijn voor zowel hun ervaring als hun perceptie van geluk. Kleine dagelijkse stappen en routines die maar weinig inzet vereisen kunnen samen, langzaam maar zeker, iemands kijk op het levenveranderen. Hier is een selectie van een aantal gewoontes die kenmerkend zijn voor gelukkige mensen.

Koester hechte relaties

We beginnen met iets dat voor de hand ligt: uit talrijke onderzoeken blijkt dat hechte relaties met vrienden en/of familie van groot belang zijn voor hoe gelukkig we ons voelen.

Zonder deze banden ontbreekt het ons aan steun, samenwerking en gezelschap. Op zijn minst is het leven zonder vrienden en familie te zien, spreken of hobby’s mee te delen, saai en vervelend. Maar ernstiger is dat gebrek aan contact op de lange termijn kan leiden tot eenzaamheid, en dat heeft weer negatieve consequenties voor onze gezondheid.

Sommige mensen maken van nature makkelijk contact en hebben veel vrienden. Voor anderen is het sluiten van vriendschappen wat lastiger. Maar het draait niet alleen om het sluiten van nieuwe vriendschappen, het gaat ook om het onderhouden en koesteren van de relaties die u al hebt.

Uit onderzoek blijkt dat kwaliteit in vriendschappen belangrijker is dan kwantiteit. Een handvol goede vrienden geeft meer voldoening dan het onderhouden van veel oppervlakkige vriendschappen. Het koesteren van vriendschappen gaat echter niet vanzelf en moet van beide kanten komen. Houd contact met elkaar, ook als u het allebei druk hebt, en u zult een band cvoor het leven houden, de basis van wederzijds geluk en vriendschap.

Dagelijkse stappen

Gelukkige mensen maken het beste van elke dag door kleine ‘overwinningen’ te vieren. De meeste mensen verplichten zichzelf tot grote doelen of mijlpalen te volbrengen, maar vergeten daarbij de kleine stappen in hun groei te zien. Het hoeft geen enorme prestatie te zijn, maar kleine dingen die u kunt doen en waarop u trots kunt zijn.

Het versturen van die lange e-mail, het ophangen van die plank, eindelijk die kamer eens opruimen; het zijn de kleine dagelijkse prestaties die gemakkelijk verloren kunnen gaan in het grotere plaatje van het leven, dus overweeg om elke prestatie vast te leggen. Dit kunt u doen in de vorm van een dagboek – één zin per dag is genoeg, of misschien zelfs een blog. Als u uw prestaties bijhoudt, kunt u terugkijken en zien hoeveel u eigenlijk bereikt hebt. Het maakt elke kleine overwinning waardevol en geeft u dat belangrijke gevoel van een positief momentum.

Blijf bezig, maar geniet van wat u doet

Er is een fijne lijn tussen lekker bezig zijn en gehaast uw bezigheden uitvoeren. Het laatste is niet ideaal, zeker niet omdat teveel stress slecht is voor uw geestelijke, lichamelijke en emotionele gezondheid. Hetzelfde geldt voor mensen die passief zijn, die te weinig of niets onder handen hebben. Zij kunnen het gevoel krijgen dat ze helemaal niets bijdragen aan hun eigen leven of dat van anderen.

Maar uit onderzoek blijkt dat mensen die gelukkig zijn, de juiste balans hebben weten te vinden. Ze zijn lekker bezig, maar niet overwerkt. Ze hebben een doel in hun leven, proberen dingen te bereiken en genieten ervan lekker bezig te zijn.

Besteed aandacht aan wat er gedaan moet worden en leer om te prioriteren: wat is essentieel en wat kan wachten. Op die manier voorkomt u dat u zich overbelast en over de kop werkt. Als er taken zijn die veel tijd en energie vragen, maar die in uw ogen geen voldoening opleveren, neem dan wat afstand en bekijk het eens objectief. Waarom geeft het geen voldoening? Kunt u het anders benaderen? Soms kan het stellen van dit soort vragen hernieuwde energie geven en u helpen uw tijd het beste te bestedenh.

Werk aan uw zelfvertrouwen

Het is begrijpelijk dat een ongelukkig gevoel hand-in-hand gaat met een gebrek aan zelfvertrouwen. De kuilen en valstrikken van het leven kunnen uw zelfvertrouwen en zelfbeeld een flinke dreun geven, waardoor u zich down en moedeloos voelt.

Als uw zelfvertrouwen een flinke deuk heeft opgelopen is het niet eenvoudig maar zeker de moeite waard het weer op te bouwen. Het is goed om uzelf te vertellen dat uw geluk door niemand anders wordt bepaald dan door uzelf,dat het niet afhankelijk is van externe omstandigheden of de mening van anderen. Als u anderen wel de controle geeft over hoe u zich voelt, kan dat leiden tot introversie, verlegenheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

Het is niet eenvoudig om uw zelf-waardering te koppelen aan uw eigen inzichten in plaats van wat er om u heen gebeurt, maar het is de moeite meer dan waard. Heb vertrouwen in uw eigen denkbeelden en overtuigingen, zie hun waarde in, en, zoals eerder beschreven, sta stil bij wat u wél bereikt hebt, elke dag weer – niemand kan dat van u afnemen.

Waardeer ervaringen

Het valt niet te ontkennen, we leven in een materialistische wereld. Mensen hechten veel te veel waarde aan dingen die ze kunnen kopen. Maar zoals het spreekwoord al zegt: geld maakt niet gelukkig.

Waar gelukkige mensen wel goed bij gedijen, zijn ervaringen, iets meemaken. Ze staan vaak open voor nieuwe dingen, zijn niet bang om gecalculeerde risico’s te nemen en genieten ervan te leren.

En als het erop aankomt hoe u uw hardverdiende geld uitgeeft, overweeg dan eens wat u kunt ‘doen’ in plaats van wat u kunt ‘kopen’. Het kan iets totaal nieuws zijn (of zelfs iets geks), maar het kan ook iets eenvoudigs zijn, zoals een vriend of vriendin die u al een tijd niet meer hebt gezien, uitnodigen voor een etentje. Waar het om draait is dat ‘iets doen’ veel meer gelukkige herinneringen kan opleveren dan ‘iets hebben’.

Zoveel van wat ons gelukkig maakt, komt van herinneringen die we vormen, positieve ervaringen die ons een heel leven bijblijven. Een fysiek ‘ding’ slijt, gaat kapot of eindigt (vaker dan ons lief is) in een la. Skydiving met een vriend(in)? Dat is een herinnering die u net iets langer bij zal blijven…

Leer te geven

Weinig geeft zoveel voldoening als empathie . Of het nu gaat om een invoelende houding jegens vrienden of collega’s of het investeren van uw tijd in liefdadigheids- of vrijwilligerswerk in uw gemeenschap, zorg voor anderen kan positief voor uw gezondheid zijn. Het is gebleken dat het helpen van anderen de zogenaamde ‘feel good’ centra in onze hersenen activeert, omdat we zien dat we anderen gelukkig kunnen maken – en onze problemen en beproevingen kunnen relativeren en in een ander perspectief plaatsen.Aandacht voor vriendelijkheid in uw dagelijkse leven is heel eenvoudig. Spreek met uzelf af dat u elke dag één aardig ding doet, groot of klein, of doe willekeurige vriendelijke dingen voor de mensen om u heen of zelfs totale vreemden. U zult verrast zijn hoe gelukkig het u zal maken!

Wees dankbaar

Mensen twijfelen vaak als ze wordt gevraagd een lijst te maken met de dingen waarvoor ze dankbaar zijn, maar het kan heel positief werken om hier eens bij stil te staan. Schrijf aan het einde van de dag in een dagboek of agenda één ding op waarvoor u dankbaar bent, ets dat die dag gebeurd is of gewoon iets uit uw eigen leven.

Het is een kleine maar belangrijke stap, want als u op deze manier naar uw leven gaat kijken, zult u verbaasd zijn voor hoeveel dingen, groot of klein, u eigenlijk dankbaar bent. En vergeet niet dankbaarheid te uiten. Bedank de mensen die u gedurende de dag helpen. Onderschat niet hoeveel verschil het kan uitmaken als iemand zich gewaardeerd voelt.

Uit onderzoek naar de psychologie van geluk blijkt dat mensen die het goede in hun leven zien en er dankbaar voor zijn, veel minder last hebben van stress en depressie en zich gelukkiger en meer verbonden met hun leven voelen.

Begin nu…

Soms hebben we gewoon stom geluk en zien we dat als een reden om zomaar gelukkig te zijn. Maar waarom zouden we ons verlaten op het lot? Net als met alles is gelukkig zijn een gewoonte en oefening baart kunst. Probeer een paar nieuwe gewoontes of stof een paar oude weer af, en geef uzelf de beste kans op geluk, elke dag weer.

Posted: december 8, 2016 By: Comment: 1

Hoe houd je je huid gezond?

Soms lijkt het wel alsof we gebombardeerd worden met berichten over hoe we onze huid moeten verzorgen, bijna vanaf het moment dat we geboren zijn (zoals ‘de wonderen van cacaobotercrème voor de babyhuid’).schermafbeelding-2016-12-08-om-19-27-07

 

Beautytijdschriften en cosmeticaproducenten lijken ervan uit te gaan dat iedereen elke dag zorgvuldig aan het reinigen, tonen en hydrateren is, en ook nog begrijpt waar al die wondermiddelen goed voor zijn.

Voor alle zekerheid, hier zijn enkele definities van veelgebruikte termen, en waarom het belangrijk kan zijn:

Reinigen – ‘wassen’

Onze moeders leerden ons onze gezichten te wassen, maar zeep, warm water en een ruwe handdoek zijn niet bepaald goed voor de huid.

Dermatologen en schoonheidsspecialisten raden mild wassen aan, een of twee keer per dag. Nadat make-up en vuil dat de poriën kan verstoppen is verwijderd, krijgt de talg in onze huid de kans om op een natuurlijke manier te reinigen en te vereffenen.

Verruil die ruwe handdoek voor een zachte peeling, al is het maar een keer per week. Het is een vriendelijkere manier om dode huidcellen te helpen verwijderen en kan voorkomen dat verstopte poriën puistjes worden.

Tonen – ‘versterken of verstevigen’

Toners waren vroeger reinigers. Ze bevatten vaak alcohol voor dat extra schone, strakke gevoel. Tegenwoordig zien we in dat deze toners de natuurlijke oliën aantasten en de huid beschadigen.

Nu is toning de tweede fase bij het reiningen, de laatste restjes vuil worden verwijderd en ze verzachten de huid. Mensen die zich met gezondheid en huidverzorging bezighouden zijn enthousiast over deze tweetraps reiniging. Dus gebruik de toner vooral – maar voorzichtig.

Hydrateren – ‘breng vocht aan’

Zon, koud weer en centrale verwarming kunnen de huid droog doen aanvoelen. Kan een vochtinbrengende crème echt je huid weer hydrateren?

Hydrateren (het toevoegen van water) staat volop in de belangstelling, of dat nu het drinken van twee liter water per dag is of kokoswater na het sporten. Medisch advies is gewoon om water te drinken als je dorst hebt. Alleen als we echt uitgedroogd zijn begint onze huid eronder te lijden. De rest van de tijd is een vochtinbrengende crème voldoende.

Vochtinbrengende crèmes bevatten ingrediënten die water in onze huid aantrekken en vasthouden en oliën die irritatie kunnen helpen verminderen en die jeugdige uitstraling stimuleren. Artsen bevestigen dat ze effectief zijn om de huid zacht en soepel te houden, maar er zijn weinig harde bewijzen voor verdergaande claims die ook wel gemaakt worden.

Wat betreft dag- of nachtcrèmes, dagcrèmes zijn lichter en beschermen de huid onder make-up. Nachtcrèmes zijn rijker en helpen de huid zich te herstellen.

Het lijkt erop dat deze producten ons kunnen helpen er langer jonger uit ze zien en ons beter te voelen. Misschien moeten we gewoon huidverzorging zien als een onderdeel van gezond leven. Het is algemeen bekend dat stoppen met roken en alcohol, meer slapen en sporten net zo goed kunnen zijn voor onze huid als voor onze mentale en fysieke gezondheid.

En het is gemakkelijker dan ooit tevoren om te controleren of de producten die we kiezen om ons verder te helpen geen onbedoelde schade veroorzaken. Let op huidverzorging die is:

Veilig voor onze gezondheid en ons milieu

Als we bewust onze voeding en kleding kiezen omdat ze geproduceerd zijn met zorg voor de wereld waarin we leven, dan willen we ook dat onze huidverzorgingsproducten meer organische, natuurlijke ingrediënten bevatten.

Natuurlijke en biologische huidverzorging gaat niet alleen over welke ingrediënten er WEL inzitten. Vaak worden er geen schadelijke synthetische chemicaliën gebruikt zoals parabenen, formaldehyde en ftalaten, waarvan is aangetoond dat ze gezondheidsproblemen veroorzaken. Veel producenten geven dus een lijst van de slechte stoffen die ze niet gebruiken. Maar controleer de ingrediënten altijd op nog steeds eventuele giftige stoffen, evenals het percentage van natuurlijke en biologische ingrediënten.

De meest betrouwbare manier om er zeker van te zijn dat huidverzorgingsproducten echt biologisch zijn is te checken voor de onafhankelijke certificering van COSMOS (COSmetic Organic Standard) of een soortgelijke organisatie zoals de Soil Association, Ecocert of IONC. Kijk ook naar websites van bedrijven die zoveel mogelijk duurzaam en verantwoord te werk gaan tijdens het hele productieproces.

Goed voor de huid

Luchtverontreiniging, zonlicht en roken dragen allemaal bij aan de productie van instabiele moleculen, ofwel vrije radicalen. We zien wat ze teweeg brengen wanneer plastic afbreekt, metaal roest, fruit bruin wordt en wanneer de huid ouder wordt, zoals met rimpels.

Om ons lichaam te verdedigen tegen de schade die vrije radicalen kunnen veroorzaken hebben we antioxidanten nodig. Hoewel antioxidanten van nature aanwezig zijn, kan huidverzorging met antioxidanten de huid helpen zichzelf te beschermen. Let in de productbeschrijvingen op antioxidanten zoals vitamine C, gingko, vitamine E en resveratrol.

Diervriendelijk

Oceaan- en zoetwaterdieren kunnen lijden door de plastic microbolletjes die in sommige exfoliators en scrubs zitten en die niet door de waterzuivering kunnen worden opgepikt. Nederland heeft het voortouw genomen om fabrikanten te vragen ze te verwijderen, en andere landen doen het nu ook.

Kies daarom natuurlijke exfoliators zoals gemalen zaden of noten, organische havermout of zeezout. En vergeet niet, sinds 2013 mogen er geen cosmetische producten in Europa worden verkocht die op dieren zijn getest of die ingrediënten bevatten die op dieren getest zijn.

Zolang we zorgvuldig gekozen natuurlijke en pure producten gebruiken in onze dagelijkse routine van reinigen, tonen en hydrateren, en dit combineren met actief blijven, goed eten en een positieve levenshouding, kan dit allemaal ons echt een gezondere huid geven. En met wat meer nadenken en een beetje onderzoek zorgen we er bovendien voor dat we onze wereld nog gezonder houden ook.

Posted: december 8, 2016 By: Comment: 1

Waarom biologisch?

Waarom zou U biologische huidverzorgingsproducten gebruiken?skincare-1122666__480

Het lichaam absorbeert namelijk zo goed als 64% van alles wat er op aangebracht wordt (waaronder parfums, crèmes, gels, enz …). Dit is misschien geen wereldschokkend nieuws, gezien het feit dat artsen al sinds jaar en dag  nicotinepleisters voorschrijven (waardoor het lichaam op eenvoudige wijze voorzien wordt van nicotine doordat de nicotine gemakkelijk opgenomen wordt door het lichaam via de huid).

Zou het niet geweldig zijn als U alle voordelen van een professioneel biologisch schoonheidsproduct zou kunnen terugvinden in een product dat U niet confronteert met schadelijke chemische stoffen. M.a.w. wel de lusten, maar niet de lasten!

 

Veel bekende cosmeticamerken bevatten pesticiden en of schadelijke chemische stoffen die kunnen worden geabsorbeerd door de huid,

zoals pesticiden, butyl en propyl parabenen, ftalaten, propyleen of butyleenglycolen, methyl, petroleum, sulfaten, PEG’s, TEA, DEA, GMO, siliconen, kunstmatige kleurstoffen, formaldehyde, en nog veel meer.

 

U heeft misschien wel eens gehoord van het gezegde: “You are what you eat!” …

Hetzelfde geldt voor alles wat U op uw huid aanbrengt). Het is dan ook niet zo verrassend dat veel consumenten overgestapt zijn op biologisch voedsel. De reden hiervoor is vrij eenvoudig; de meeste mensen willen simpelweg niet worden blootgesteld aan schadelijke chemicaliën, pesticiden of antibiotica. Dit is dan ook exact dezelfde reden voor miljoenen mensen om op biologische cosmetica over te stappen.

Met biologische huidverzorgings producten snijdt het mes aan twee kanten; alle voordelen van een superieur huidverzorgingsproduct, maar dan zonder schadelijke ingrediënten.

Het is wellicht interessant om te weten dat uit recent onderzoek in de VS is gebleken dat 20% van de producten voor persoonlijke verzorging tenminste 1 chemische stof bevatten die in verband gebracht wordt met kanker! Wellicht niet zo’n prettige gedachte dan wanneer U op de hoogte bent van het feit dat 64% van wat er op uw huid aangebracht wordt door uw lichaam geabsorbeerd wordt..

 

Met het inachtnemen van deze kennis schakelen veel vrouwen over naar een gezondere en / of biologische levensstijl op het moment dat zij zwanger zijn.

Wellicht geeft men gehoor aan een natuurlijke drang om het ongeboren kind te beschermen tegen schadelijke toxische stoffen.

Maar waarom stoppen nadat het kind geboren is? Gezien het feit dat tot 64% van hetgeen aangebracht wordt op uw huid geabsorbeerd wordt door het lichaam, lijkt het ons logisch dat U cosmetica producten blijft gebruiken die gemaakt zijn van gezonde ingrediënten. Uw kinderen en uw gezin zijn bezorgt over uw gezondheid ook na dat ze geboren zijn. Vergeet niet, het is nooit te vroeg of te laat om met een gezondere en biologische levensstijl te beginnen!

 

Wist U trouwens dat biologisch gekweekte gewassen tot 30% meer vitaminen en mineralen kunnen bevatten dan conventioneel gekweekte groenten en fruit?

 

 

 

Posted: november 28, 2016 By: Comment: 0

Ben je in verwachting?

Ben je in verwachting?

Lees dan in deze blog waarom een zwangerschapsmassage een echte aanrader is!pregnant-775028_640

Je zwangerschapsperiode is een unieke tijd.

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam en op emotioneel gebied.

Een zwangerschapsmassage helpt jou om meer in je lijf te komen, te ontspannen en om contact te maken met de baby in je buik.

Hormonen spelen een belangrijke rol tijdens de zwangerschap.

Door een zwangerschapsmassage maakt je lichaam zogenaamde ‘feel good hormonen’ aan. Hierdoor ga je je niet alleen gelukkiger voelen, ook de lichamelijke ongemakken waar je tijdens de zwangerschap last van kunt hebben zoals rugpijn, kramp, slecht slapen, vocht vasthouden en bekkenpijn worden minder en dragelijker.

 

8 positieve effecten van een regelmatige zwangerschapsmassage
 • Afname been- en rugpijn
 • Afname cortisol (stresshormoon)
 • Aanmaak van ‘feel good hormonen’
 • Afname vasthouden van vocht
 • Beter geboortegewicht foetus
 • Vermindert slaapproblemen
 • Minder last van depressie en angst
 • Verbetert het zelfhelend vermogen van het lichaam

 

Wat is het verschil tussen en zwangerschapsmassage en een gewone massage?

Je ligt tijdens een zwangerschapsmassage in zijligging of op een speciale zwangerschapsmassage tafel met een uitsparing voor je buik. Dus niet meer plat op je buik zoals bij een gewone massage. Een professionele masseur, die opgeleid is om zwangerschapsmassages te geven, weet wat wel en niet mag bij een zwangerschapsmassage. Welke technieken hij/zij moet toepassen bij bijvoorbeeld het vastouden van vocht en wat beter niet gedaan kan worden bij bekkeninstabiliteit.

 

Tot wanneer kun je gemasseerd worden als je zwanger bent?

Je kunt als je zwanger bent tot op het laatste moment gemasseerd worden, ook als je over je uitgerekende datum bent. Zelfs als de weeën beginnen kan het fijn zijn als, bijvoorbeeld je partner, je masseert zodat je de weeën beter op kunt vangen.

 

Een speciale zwangerschaps massagetafel

Wij hebben een speciale zwangerschaps massagetafel, met een uitsparing voor de bui, waardoor je tijdens de massage heerlijk op je buik kunt liggen en daardoor NOG meer kunt genieten van de massage.

 

 

 

 

Posted: november 28, 2016 By: Comment: 0

Sportmassage: Voor of na het sporten?

Sportmassage

is het meest bekend als een massagevorm waarbij de masseur door middel van bepaalde back-pain-1491801__480massagegrepen de spieren laat ontspannen na het sporten of andere lichamelijke inspanning. Hierdoor wordt sneller het herstel van de spieren bewerkstelligd.

Een sportmassage is dan ook een goede manier om blessures te voorkomen.

Niet alleen na het sporten of andere lichamelijke inspanning

is het goed om een sportmassage te ondergaan, ook voor het sporten kan het helpen een sportmassage te nemen om de prestatie te verhogen en blessures te voorkomen. Naast een goede warming up kan een sportmassage hieraan bijdragen omdat de spieren alvast worden opgewarmd, de spieren worden als het ware geactiveerd voordat er wordt begonnen met de lichamelijke inspanning en dit zorgt voor een bl;essure preventieve werking.

Een sportmassage voor het sporten noemen we een stimulerende massage en een sportmassage na het sporten noemen we een sederende massage.

Samenvattend gaat het er bij een sederende massage vooral om de spieren sneller te laten herstellen waardoor eventuele blessures achteraf worden voorkomen terwijl de stimulerende massage blessure preventief en prestatie verhogend werkt en als onderdeel van de warming up kan worden gezien.

Niet alleen mensen die sporten hebben baat bij een sportmassage,  ook mensen die lang in een houding zitten, bijvoorbeeld achter de computer of in de auto, of mensen die een verkeerde houding hebben aangenomen kunnen veel baat hebben bij een sportmassage.

Door bijvoorbeeld een verkeerde houding komt er veel spanning op de spieren waardoor er zogenaamde knopen kunnen ontstaan. Knopen zijn eigenlijk een groepje spiervezels waaruit de spier is opgebouwd dat gelijktijdig aanspant en niet meer vanzelf kan ontspannen.

Hierdoor kunnen afvalstoffen, bijvoorbeeld opgehoopt melkzuur, niet goed worden afgevoerd waardoor er nog meer spanning in de spieren komt.
Een sederende sportmassage kan helpen deze afvalstoffen sneller te verwijderen. Door de massage wordt namelijk de doorbloeding van de spieren bevorderd, er dus meer zuurstof in de spieren. De stofwisseling wordt verbeterd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd waardoor de spanning in de spieren zal afnemen.

Zoals bij bijna alle vormen van massage kan ook sportmassage een geestelijke ontspanning geven wat weer bijdraagt aan het lichamelijke gevoel van ontspanning.

Kortom, sportmassage is eigenlijk voor iedereen geschikt.

Wel zijn er een aantal contra-indicaties waar de sportmasseur van op de hoogte moet zijn. Zo zal de sportmasseur geen massage geven vlak na een spierscheur of bij open wonden of koorts. Sportmassage wordt namelijk uitgevoerd op een gezond lichaam.

Daarom is het altijd belangrijk dat de masseur een anamnese (soort intake gesprek) voorafgaand aan de massage afneemt.

Posted: november 24, 2016 By: Comment: 1

Bowen therapie, een reis door het bindweefsel

De Bowen therapie,

iIs een zachte manuele behandeltechniek die zich richt op de mens als geheel en zeer breed iinzetbaar is.
Het is geschikt voor alle leeftijden en kent geen echte contra indicaties.massage-486700__480
De therapeut werkt op de bindweefselstructuren van het lichaam door op specifieke plaatsen kleine, zachte rolbewegingen te maken met duimen of vingers.

Deze rolbewegingen

brengen via het bindweefsel en het zenuwstelsel een keten van reacties op gang in de diverse systemen van het lichaam en sporen het lichaam aan om oplossingen te vinden op weg naar een optimaal evenwicht van functioneren.
De Bowen therapie heeft daarmee duidelijk een minder sturend karakter dan de meeste lichaamsgerichte therapieën;

in plaats van dat het lichaam zich aan een manipulatie moet aanpassen is een Bowen move meer een uitnodiging aan het lichaam om te bepalen welke aanpassing er op dat moment nodig is.

Dat dit mogelijk is komt door het feit dat het bindweefsel in het lichaam als een levend web alles met elkaar verbind en omgeeft.

Zo ligt het bindweefsel bijvoorbeeld om de organen, bloedvaten, zenuwen, het lymfe systeem, in en om de spieren en vormt het de kapsels en banden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het een essentiële rol speelt in de informatieoverdracht tussen het lichaam en het centraal zenuwstelsel.

Ook is het grotendeels verantwoordelijk voor de krachtoverbrenging bij houding en beweging.
Los van de spieren kan het bindweefsel zelf ook aanspannen en ontspannen.
Dat aanspannen is meestal een natuurlijke beschermingsreactie die na verloop van tijd door het lichaam zelf weer gecorrigeerd wordt. Als het niet lukt om weer te ontspannen leidt dit tot klachten op de plek van de spanning zelf of, vanwege de onderlinge verbindingen, elders in het lichaam.

Door de Bowen therapie normaliseert de spanning in het bindweefsel

en dit is niet alleen merkbaar in functioneren van het bewegingsapparaat maar blijkt ook effect te hebben op organen, het immuunsysteem, spijsvertering, ademhaling en hormoonhuishouding.

Een behandeling duurt gemiddeld 45 minuten tot een uur.
Een ander kenmerk van een Bowen behandeling is dat de therapeut na een aantal rolbewegingen de cliënt een korte periode met rust laat zodat het lichaam de kans krijgt reacties te verwerken. Indien gewenst kan de Bowen therapie door dunne kleding heen worden toegepast.

NB: de Bowen therapie dient niet te worden gebruikt ter vervanging van medisch advies of medische behandeling.
Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

Posted: november 21, 2016 By: Comment: 0

Hoe relaxed ben je?

Stress,

We hebben er alleemaal wel eens mee te maken in ons dagelijks leven.cats-528891__480

Spanning in je lichaam, je hoofd die overuren draait, hoofdpijn, gespannen nek, onrustige darmen, vage pijntjes in je lichaam.

Wist je dat stress zich opslaat in je spieren en bindweefsel? Ook als je weer in rustiger vaarwater bent gekomen kan de stress naweeën hebben waardoor je het niet lukt te ontspannen. Door deze spanningen in het lichaam vermindert je weerstand en kunnen zich allerlei klachten ontwikkelen. Tijd voor ontspanning dus, tijd voor een massage.

Een aanraking alleen al

helpt je om te ontspannen en rust te creëren in je geest. Een massage gaat zelf nog dieper, de huid, spieren en bindweefsel worden weer los gemaakt zodat de je de opgeslagen spanning weer los komen. Een massage kan echt voelen als een minivakantie waarbij je helemaal los kan laten en op kan laden. Je lichaam voelt weer ontspannen en soepel aan.

Maar wist je dat een massage ook zijn werking heeft op je geest?

Door de spanning los te laten in het lichaam ontstaat er ook rust in je geest. Je komt in een heerlijke diepe ontspanning waarin je zenuwstel even helemaal tot rust komt. Met een ontspannen lichaam en geest ervaar je minder snel stress en spanningen. Het is gemakkelijker om je gedachten rustig te houden en meer helder en gefocust te reageren zonder te stress te ervaren.

Een ontspannen lichaam en een ontspannen geest zorgen er dus voor dat je meer in contact bent met de signalen die je lichaam geeft. Hierdoor herken je eerder wanneer je je grens bereikt en je hier op in kan spelen in je dagelijks leven zodat je weer een moment van ontspanning in kan bouwen en weer vanuit de ontspanning verder kan gaan.

Hoe meer ontspannen je bent hoe meer je los kunt laten hoe minder snel je stress gaat ervaren in je dagelijks leven.

Een massage is dus niet alleen heerlijk ontspannend maar helpt je ook preventief om stress en spanningen te voorkomen.

Voor iedereen is er wel een massage vorm te vinden die bij je past.

Wij bieden verschillende massage stijlen zoals hot stone massage, ontspanningsmassage, deep tissue massage, sport massage en thaise yoga massage. In onze blogs en op de web-site vind je meer informatie over onze vormen van massage.

Posted: november 19, 2016 By: Comment: 0

Reiki in Sawadee

 

Reiki

 

Reiki wordt in het algemeen vertaald als Universele Levensenergie.19591_904503486238079_480533914850112335_n
Door deze vertaling aan te vullen met onvoorwaardelijke Liefde, Wijsheid en Kracht, wordt de ruime betekenis van Reiki onderstreept.

Het is een oude methode om energie door te geven via de handen.
In eerste instantie is Reiki bedoeld voor jezelf. Je leert de handposities om bij jezelf toe te passen, maar ook bij een ander. Kleding kan worden aangehouden, want Reiki gaat overal doorheen.
Een kwartier per dag is al voldoende om een goede start te maken en bij regelmatige herhaling zul je steeds meer energie, inzicht en harmonie gaan ervaren.

 • Reiki staat voor vrijheid in de meest ruime zin van het woord.
 • Reiki kent geen grenzen, geen beperking van tijd en ruimte.
 • Reiki legt geen wil op, dwingt niets af; het ondersteunt de natuurlijke levensprocessen. Het is de stuwende kracht die alles doet leven.
 • Het vult tekort aan levensenergie aan.
 • Herstelt en verstevigt de verbinding met je eigen levensbron, waardoor je steeds vrijer en vanuit liefde voor jezelf, inzicht en kracht kunt handelen.

Wat Reiki werkelijk is en doet, laat zich moeilijk in woorden uitdrukken. Reiki kan daarom het beste worden ervaren.
Je kunt van Reiki alles verwachten, maar zonder verwachtingspatroon!

Reiki kent 3 graden

 

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hoe je jezelf een Reiki behandeling geeft; je ontvangt 4 afstemmingen die ervoor zorgen dat het kanaal voor de doorgifte van deze universele levensenergie gereactiveerd wordt; de principes van Reiki worden behandeld en de handposities aangeleerd en niet onbelangrijk, je leert ruimte creëren om jezelf te ontmoeten.
Als er behoefte bestaat aan verdieping, biedt Reiki 2 de mogelijkheid om Reiki ook op afstand te geven. Afstand wordt niet alleen ruimtelijk bedoeld, maar ook in tijd. Tijdens de cursus worden een drietal symbolen geactiveerd die de energie versterken en die kunnen helpen inzicht te verkrijgen in al lang bestaande blokkades/overtuigingen.
Je leer de handposities en de mantra’s die bij de symbolen horen, waarmee op afstand Reiki kan worden toegepast. Ook tijdens deze cursus is er ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen.

 

Reiki 3, de Meestergraad, is de graad die de mogelijkheid geeft om je tot Reiki leraar te ontwikkelen. Als je in deze graad bent ingewijd, ontwikkel je een steeds groter wordend bewustzijn in jezelf en heb je de mogelijkheid om anderen in te wijden in alle Reikigraden.

In deze opleiding, waarvan het traject in overleg wordt samengesteld, wordt het meestersymbool geactiveerd en is er alle ruimte voor eigen groei en ervaringen.

Wil je je nog opgeven voor de Reiki 1 cursus aanstaand weekend: bel of mail ons: info@sawadeemassage.nl of 0624739981

Posted: november 14, 2016 By: Comment: 0