Natascha

Natascha le-Clercq kwam tijdens een van haar reizen door Zuid-Oost Azië in Chiang Mai (Thailand) in aanraking met de traditionele thai yoga massage. Om dat soort massage te ontvangen voelde zo goed en heilzaam dat zij besloot een opleiding te volgen. Tijdens de opleiding kwam zij erachter dat ook het geven van zo’n massage haar veel voldoening gaf. Overtuigd van de mogelijkheden die deze vorm van massage biedt, besloot zij meerdere levels van de opleiding in Chiang Mai te volgen. Daarnaast heeft zij in Thailand ook cursussen gevolgd in andere vormen van (ontspannings)massages zoals de thaise aroma olie massage, thaise kruidenstempel massage (herbal compress) en hot stone massage.

natascha

Teruggekomen in Nederland wilde zij ook meer inzicht krijgen in de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en heeft daarom een opleiding in de sportmassage en sportverzorging gevolgd en afgerond. Natascha is daarmee gecertificeerd sportmasseur. Een heel andere discipline dan de thaise massages maar een goede aanvulling daarop wanneer mensen met gerichte vragen over gevoeligheid of blessures komen na sportactiviteiten of (zware) arbeid.

Door de jaren heen is zij zich blijven ontwikkelen door verdiepingscursussen te volgen in de verschillende soorten massages die zij al geeft. Het liefst zo dicht mogelijk bij de bron dus voor de thaise massages probeert zij dat steeds in Thailand te doen. Verder leerde ze ook nieuwe vormen van massage zoals de thaise voetreflex massage (bij Sawadee Massage) en (thaise) zwangerschapsmassage.

Het geven van een ontspannende of klachtgerichte helende massage, doet Natascha met volledige aandacht, toewijding en met veel plezier.

mei 9, 2017