Beste cursist,

Over iets meer dan 2 weken is het zover, dan gaan jullie meedoen aan de workshop Thai Yoga Massage. Jullie gaan dan de eerste beginselen leren van deze bijzondere vorm van massage.

Maar wat is nu eigenlijk Thai Yoga Massage?

Thaise Yoga Massage bestaat uit een zeer doeltreffende combinatie van yoga, massage en acupressuur. 

Je wordt door de masseur gemasseerd en er worden rekkingen en strekkingen toegepast.

Veel mensen ervaren in onze maatschappij veel stress en hebben door hun drukke bestaan te weinig ontspanningsmomenten. Thai Yoga massage geeft door zijn meditatieve karakter, diepe ontspanning, zodat je even ‘uit de stress’ kunt stappen.

Bovendien zitten veel mensen een groot aantal uren per dag achter de  computer, waardoor zij gebrek aan beweging hebben en klachten kunnen ontstaan, die met de strekkingen uit de Thaise yogamassage kunnen worden verholpen. En dat maakt dat de Thaise massage zo onderscheidend en effectief is.

Thaise yogamassage wordt wel vergeleken met een meditatieve dans. In vloeiende, doorgaande bewegingen strekt en masseert de masseur je. Dat gebeurt over de kleding heen, waarbij de gemasseerde op een dikke mat op de grond ligt. Deze vloeiende, doorgaande beweging van de ene strekking naar de ander,brengt de gemasseerde in een diepe ontspanning. Alles kan even worden losgelaten.

46781_149098948445207_1328244_n

Deze massagetechniek is in Thailand ontstaan vanuit de Indiase yoga en Chinese acupressuur technieken (shiatsu). Van oorsprong werd het alleen door Boeddhistische monniken in kloosters gegeven. Deze massagevorm kent een lange historie. Zo paste de persoonlijke arts van Boeddha deze therapie al toe en tot op de dag van vandaag is deze massagetechniek een belangrijke behandelmethode in de Thaise ziekenhuizen.

De yoga strekkingen houden/maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengt de energiebanen beter in balans, werkt aardend en geeft letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. Het activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbetert de algehele vitaliteit, waardoor chronische fysieke pijn of klachten kunnen verdwijnen.

De acupressuur techniek zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen. Door de ‘Metta’ (liefde, mildheid en respect)-benadering ontstaat ook een meditatief effect.

De massage kan therapeutisch gegeven worden, maar ook preventief, ter voorkoming van klachten.

In onze praktijk is dit een van de meest gevraagde massages, omdat hij zo effectief is.

Wil je de hele massage leren? Klik dan hier voor de informatie over de gehele cursus.

Metta,

Birgit