Thaise Yoga Massage (Nuad Phaen Boran)  is een duizenden jaren oude massagevorm met invloeden uit de Indiase yoga en de Chinese acupressuur. Dr. Jivaka Khumar Bhaccha, lijfarts van het Indiase koningshuis en vriend van de Buddha, wordt gezien als de grondlegger van de massage. Nuad is een methode, zoals de meeste methoden uit het verre Oosten, die de mens in lichaam, ziel en geest behandelt. Men werkt met energiebanen, of Sen, die door het lichaam lopen en die het lichaam van levensenergie (Prana) voorzien. Klik hier voor de geschiedenis van de Thai Yoga Massage.

Thai Yoga Massage is een aangeklede massage. Diegene die gemasseerd wordt ligt gekleed in gemakkelijk zittende (Thaise) katoenen kleding, op een zachte matras op de grond. Er wordt in deze massage geen olie gebruikt.

Het doel van de massage is het lichaam te harmoniseren en blokkades op te heffen. Thaise massage werkt op fysiek en energetisch niveau diep door. De Yoga Strekkingen zijn een hoofdbestanddeel van de massage, maar ook het activeren van de energielijnen en druk op de acupressuurpunten spelen een belangrijke rol. Omdat de massage en de Yoga houdingen vloeiend in elkaar overgaan, wordt de Thaise Yoga Massage ook wel vergeleken met een meditatieve dans. De massage geeft een gevoel van diepe ontspanning en harmonie. Tevens maakt deze massage de spieren soepel en de gewrichten sterker, activeert het de bloedsomloop en het lymfesysteem en brengt de energiebanen beter in balans.

terug naar massages