De zwangerschap is een bijzondere periode waarin er veel verandert in het lichaam van de aanstaande moeder. Fysieke en hormonale veranderingen vinden plaats om ruimte te maken voor de ontwikkeling van het kindje en de bevalling. Daarom is een zwangerschapsmassage is in deze periode een ware traktatie voor moeder en baby. 

Gedurende de zwangerschap kunnen er diverse klachten ontstaan, zoals rug- en nekpijn, bekkenklachten, vocht vasthouden, krampen, slapeloosheid maar ook angst en stress kunnen een rol spelen. Een massage kan helpen deze klachten te verlichten. De massage werkt pijn bestrijdend, verbetert de bloedcirculatie, drijft vocht af, kalmeert en zorgt voor ontspanning.

Ook als er geen sprake is van klachten levert een massage een positieve bijdrage aan zowel moeder als baby. De hormonen die vrijkomen tijdens een massage geven een gevoel van geluk en welzijn, die via de placenta ook bij het kindje terecht komen. Dit zorgt ervoor dat het kindje ontspant en dat eventuele stress weg wordt genomen. 

Voor elke behandeling zal er een intake gesprek plaatsvinden. Zodat elke behandeling wordt afgestemd op jou specifieke wensen en behoeftes. De massages worden gegeven op een speciale zwangerschapstafel met uitsparingen voor de buik en borsten. De buik wordt ondersteund door een buikband, waardoor het mogelijk is voor de aanstaande moeder om weer eens op haar buik te liggen. 

Zwangerschapsmassages worden gegeven vanaf drie maanden en kunnen tot op de laatste dag van de zwangerschap gegeven worden. Zijn er complicaties waardoor je twijfelt of een zwangerschapsmassage iets voor jou is? Overleg dan eerst met jou gynaecoloog of verloskundige.

U kunt kiezen uit een massage van 60 of 90 minuten.

terug naar massages