Waarom biologisch?

Posted: november 28, 2016 By: Comment: 0
Waarom zou U biologische huidverzorgingsproducten gebruiken?skincare-1122666__480

Het lichaam absorbeert namelijk zo goed als 64% van alles wat er op aangebracht wordt (waaronder parfums, crèmes, gels, enz …). Dit is misschien geen wereldschokkend nieuws, gezien het feit dat artsen al sinds jaar en dag  nicotinepleisters voorschrijven (waardoor het lichaam op eenvoudige wijze voorzien wordt van nicotine doordat de nicotine gemakkelijk opgenomen wordt door het lichaam via de huid).

Zou het niet geweldig zijn als U alle voordelen van een professioneel biologisch schoonheidsproduct zou kunnen terugvinden in een product dat U niet confronteert met schadelijke chemische stoffen. M.a.w. wel de lusten, maar niet de lasten!

 

Veel bekende cosmeticamerken bevatten pesticiden en of schadelijke chemische stoffen die kunnen worden geabsorbeerd door de huid,

zoals pesticiden, butyl en propyl parabenen, ftalaten, propyleen of butyleenglycolen, methyl, petroleum, sulfaten, PEG’s, TEA, DEA, GMO, siliconen, kunstmatige kleurstoffen, formaldehyde, en nog veel meer.

 

U heeft misschien wel eens gehoord van het gezegde: “You are what you eat!” …

Hetzelfde geldt voor alles wat U op uw huid aanbrengt). Het is dan ook niet zo verrassend dat veel consumenten overgestapt zijn op biologisch voedsel. De reden hiervoor is vrij eenvoudig; de meeste mensen willen simpelweg niet worden blootgesteld aan schadelijke chemicaliën, pesticiden of antibiotica. Dit is dan ook exact dezelfde reden voor miljoenen mensen om op biologische cosmetica over te stappen.

Met biologische huidverzorgings producten snijdt het mes aan twee kanten; alle voordelen van een superieur huidverzorgingsproduct, maar dan zonder schadelijke ingrediënten.

Het is wellicht interessant om te weten dat uit recent onderzoek in de VS is gebleken dat 20% van de producten voor persoonlijke verzorging tenminste 1 chemische stof bevatten die in verband gebracht wordt met kanker! Wellicht niet zo’n prettige gedachte dan wanneer U op de hoogte bent van het feit dat 64% van wat er op uw huid aangebracht wordt door uw lichaam geabsorbeerd wordt..

 

Met het inachtnemen van deze kennis schakelen veel vrouwen over naar een gezondere en / of biologische levensstijl op het moment dat zij zwanger zijn.

Wellicht geeft men gehoor aan een natuurlijke drang om het ongeboren kind te beschermen tegen schadelijke toxische stoffen.

Maar waarom stoppen nadat het kind geboren is? Gezien het feit dat tot 64% van hetgeen aangebracht wordt op uw huid geabsorbeerd wordt door het lichaam, lijkt het ons logisch dat U cosmetica producten blijft gebruiken die gemaakt zijn van gezonde ingrediënten. Uw kinderen en uw gezin zijn bezorgt over uw gezondheid ook na dat ze geboren zijn. Vergeet niet, het is nooit te vroeg of te laat om met een gezondere en biologische levensstijl te beginnen!

 

Wist U trouwens dat biologisch gekweekte gewassen tot 30% meer vitaminen en mineralen kunnen bevatten dan conventioneel gekweekte groenten en fruit?

 

 

 

AUTHOR

wouter

All stories by: wouter