Reiki in Sawadee

Posted: november 14, 2016 By: Comment: 0

 

Reiki

 

Reiki wordt in het algemeen vertaald als Universele Levensenergie.19591_904503486238079_480533914850112335_n
Door deze vertaling aan te vullen met onvoorwaardelijke Liefde, Wijsheid en Kracht, wordt de ruime betekenis van Reiki onderstreept.

Het is een oude methode om energie door te geven via de handen.
In eerste instantie is Reiki bedoeld voor jezelf. Je leert de handposities om bij jezelf toe te passen, maar ook bij een ander. Kleding kan worden aangehouden, want Reiki gaat overal doorheen.
Een kwartier per dag is al voldoende om een goede start te maken en bij regelmatige herhaling zul je steeds meer energie, inzicht en harmonie gaan ervaren.

  • Reiki staat voor vrijheid in de meest ruime zin van het woord.
  • Reiki kent geen grenzen, geen beperking van tijd en ruimte.
  • Reiki legt geen wil op, dwingt niets af; het ondersteunt de natuurlijke levensprocessen. Het is de stuwende kracht die alles doet leven.
  • Het vult tekort aan levensenergie aan.
  • Herstelt en verstevigt de verbinding met je eigen levensbron, waardoor je steeds vrijer en vanuit liefde voor jezelf, inzicht en kracht kunt handelen.

Wat Reiki werkelijk is en doet, laat zich moeilijk in woorden uitdrukken. Reiki kan daarom het beste worden ervaren.
Je kunt van Reiki alles verwachten, maar zonder verwachtingspatroon!

Reiki kent 3 graden

 

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je hoe je jezelf een Reiki behandeling geeft; je ontvangt 4 afstemmingen die ervoor zorgen dat het kanaal voor de doorgifte van deze universele levensenergie gereactiveerd wordt; de principes van Reiki worden behandeld en de handposities aangeleerd en niet onbelangrijk, je leert ruimte creëren om jezelf te ontmoeten.
Als er behoefte bestaat aan verdieping, biedt Reiki 2 de mogelijkheid om Reiki ook op afstand te geven. Afstand wordt niet alleen ruimtelijk bedoeld, maar ook in tijd. Tijdens de cursus worden een drietal symbolen geactiveerd die de energie versterken en die kunnen helpen inzicht te verkrijgen in al lang bestaande blokkades/overtuigingen.
Je leer de handposities en de mantra’s die bij de symbolen horen, waarmee op afstand Reiki kan worden toegepast. Ook tijdens deze cursus is er ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen.

 

Reiki 3, de Meestergraad, is de graad die de mogelijkheid geeft om je tot Reiki leraar te ontwikkelen. Als je in deze graad bent ingewijd, ontwikkel je een steeds groter wordend bewustzijn in jezelf en heb je de mogelijkheid om anderen in te wijden in alle Reikigraden.

In deze opleiding, waarvan het traject in overleg wordt samengesteld, wordt het meestersymbool geactiveerd en is er alle ruimte voor eigen groei en ervaringen.

Wil je je nog opgeven voor de Reiki 1 cursus aanstaand weekend: bel of mail ons: info@sawadeemassage.nl of 0624739981

AUTHOR

wouter

All stories by: wouter